رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی باتوجه به عوارض مربوط به غذاهای صنعتی که از مواد نگهدارنده وکنسرواتیو استفاده میکنند که آثار سوئی برسلامتی افراد داشته جهت پیشگیری ازعوارض مواد غذایی فوق طراحی شد.
برای دانلود سرفصل آزمون های آزمایشی کلیک کنید
در دست تهیه
در دست تهیه
در دست تهیه
برای دانلود نمونه سوالات سالهای گذشته کلیک نمایید (سال 97-96)
موقعيتهاي شغلي فارغ التحصيلان بهداشت و ایمنی مواد غذایی را ميتوان به چند دسته تقسيم نمود:
بازارکاری بهداشت و ایمنی مواد غذایی بسیار مناسب است زیرا علاوه بر بازار کار صنایع غذایی در زمینه پژوهش در زمینه مواد غذایی آماده کاربرد دارد. باتوجه به اینکه منابع درسی این رشته با صنایع غذایی مشابه است دانشجویان میتوانند در رشته صنایع غذایی وزارت علوم نیز شرکت کنند.
درس |
ضریب |
مرجع معرفی شده |
مولفین و مترجمین |
---|---|---|---|
میکروبیولوژی مواد غذایی |
2 |
1- میکروبیولوژی مواد غذایی مدرن، جی، ترجمه علی مرتضوی و ضیاء الحق2 - میکروبیولوژی مواد غذایی، فریزر ترجمه علی مرتضوی و کاشانی نژاد3- میکروبیولوژی مواد غذایی، ام . آر . ادامز و ام . موس. ترجمه سید علی4 - میکروبهای بیماریزا در مواد غذایی و اپیدمولوژی مسمومیتهای غذایی.5- Fundamental food Microbiology , Ray.B.CRC. 20046 - Food borne diseases . Cilver, D.O, and Riemann, II7 - Dctecting pathogens in food. Meekin, M.C.CRC.2003 |
انتشارات دانشگاه علوم پزشکی فردوسی مشهدانتشارات دانشگاه علوم پزشکی فردوسی مشهدمرتضوی و علیرضا صادقی . انتشارات دانشگاه علوم پزشکی فردوسی مشهدودود رضوپلر. انتشارات دانشگاه تهرانAcademic press 2002. |
شیمی مواد غذایی |
2 |
1- شیمی مواد غذایی، دکتر فاطمی، شرکت سهامی انتشار2- کنترل کیفی و آزمایشهای شیمیائی مواد غذائی، دکتر3-Food chemistry , Belitz, II.D, Grosh W, Schieberle, P. |
پروانه، انتشارات دانشگاه تهرانSpringer- veriag Berlin press, 2009. |
اصول نگهداری مواد غذائی |
2 |
1- اصول تکنولوژی نگهداری مواد غذایی، دکتر حسن2- عوامل فساد و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه، دکتر ایماندل |
فاطمی. شرکت سهامی انتشارو دکتر صادق زاده انتشارات دانشگاه تهران |
کلیات بهداشتی و ایمنی مواد غذائی |
2 |
1- سم شناسی مواد غذائی2- اصول بهداشت مواد غذائی3- شیر و فراورده های آن4- اصول و روشهای تولید سوسیس و کالباس5- Meat Processing6- Environmcntal Engineering and sanitation .Part: food protection.7- Essential of food safety and sanitation.8- Food safety9- Safety in the agri-food chain. |
دکتر چراغعلی، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...دکتر رکنی، انتشارات دانشگاه تهراندکتر کریم. انتشارات جهاد دانشگاهی تهرانمحمدی و حسینی انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیKerry and Ledward, CRC.2000Salvato, J. Nemerow. N. L. and Agardy, F.J.2003Meswane, D. Rue, N.Linton, R.2003Contaminants and Toxins Dmello J.P 2003F. and. R Wegningen Academic Publishers 2006 |
زبان عمومی |
3 |
1. Anderson, A. Active Skills for Reading ( Vols. 1-4).2. KIRN, e. and Hartman, P. Interaction: Reading.3.English for the students of Medicine.4. Seal, B. Academic Encounters: Reading, Study Skills and Writing.5. Shokrpour, N. and Mehbudi, A. Improving Reading Skills.6. Markstein, L. and Hirasawa, L. Developing Reading Skills (Vol. 1-3). |
USA: Thompson. 2008McGraw-Hill. 2007Atai, M.R. Shoja, J.Kafshgarsouteh, M. and Zolghadri, M. SAMT.2013 (1391).Cambridge Uni. Press.2000.Tehran: Jangal Publications.Cambridge University Press. |
دانشگاه |
ظرفیت پذیرش |
دانشگاه های پذیرش کننده |
---|---|---|
علوم پزشکی |
32 |
تهران(3)- زنجان(5)- قزوین(3)- یزد(5)-شیراز(3)-اصفهان(3)-بقیه اله(2)-تبریز(4)-مشهد(4)-همدان(6)-یزد(5)- کرمانشاه (5)-فسا(4) |
ظرفیت مازاد(پرداخت شهریه) |
47 |
اصفهان(2)-تبریز(2)-تهران(0)-دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران(12)-زنجان(1)-شیراز(1)-قزوین(1)-مشهد(2)-همدان (2)- یزد(3)-شهیر بهشتی(2) |
شعب بینالملل دانشگاه های علوم پزشکی |
- |
---- |
دانشگاه آزاد اسلامی |
- |
---- |
شبانة علوم پزشکی تهران |
10 |
تهران-شبانه(10) |
مدارک تحصیلی مورد پذیرش آزمون کارشناسی ارشد رشتة بهداشت و ایمنی مواد غذائی |
---|
دارندگان مدرک دکتری پزشکی عمومی- داروسازی- دامپزشکی و دکترای حرفه ای علوم آزمایشگاهی- کارشناسی در یکی از رشته های: علوم تغذیه- علوم و صنایع غذایی(گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)- بهداشت محیط- بهداشت عمومی- میکروبیولوژی-علوم آزمایشگاهی- مهندسی کشاورزی (گرایش صنایع غذایی)- مهندسی شیمی(گرایش شیمی مواد غذایی)- بهداشت مواد غذایی با منشاء دامی- بهداشت و بازرسی گوشت |
نمونه کارنامه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته بهداشت و ایمنی غذایی
نام درس
|
رتبه7(95) |
رتبه 10(94)
|
رتبه1(91) |
درصد درس میکروب شناسی مواد غذایی |
75.44 |
59.47 |
80.00 |
درصد درس اصول نگهداری مواد غذایی |
98.75 |
79.67 |
65.56 |
درصد درس شیمی مواد غذایی |
55.46 |
57.23 |
70.00 |
درصد درس کلیات بهداشت و ایمنی مواد غذایی |
54.44 |
56.11 |
65.56 |
درصد درس زبان انگلیسی |
00 |
18.51 |
10.00 |
درصد درس ششم |
00 |
00 |
00 |
درصد درس هفتم |
00 |
00 |
00 |
درصد درس هشتم |
00 |
00 |
00 |
درصد درس نهم |
00 |
00 |
00 |
سهمیه |
آزاد |
آزاد |
آزاد |
نمره |
66.33 |
247 |
262 |
نتیجه |
قبول |
قبول |
قبول |
دانشگاه |
اصفهان |
- |
تهران |
رتبه در سهمیه |
- |
- |
1 |
رتبه در کل |
7 |
10 |
1 |