حقیقت تکان دهنده این است که حداقل 730 میلیون نفر از جمعیت جهان از سوء تغذیه رنج می برند و از کالری و فاکتورهای غذایی لازم برای یک زندگی فعال برخوردار نیستند. دردناکتر این که سالانه هزاران نفر از جمعیت جهان به علت گرسنگی از بین می روند که بیشتر آنها را کودکان زیر 5 سال تشکیل می دهند. محدودیت منابع غذایی و مهمتر از آن انحصار منابع و تولید غذای جهانی در نزد تعداد محدودی از کشورهای بزرگ و توزیع نامتعادل آن تراژدی غم انگیز فقر و گرسنگی را در دنیا به وجود آورده است.به رغم افزایش 250 هزار نفر به جمعیت دنیا در هر روز، نه تنها به وسعت زمین های کشاورزی به عنوان منابع اصلی تولید اضافه نمی شود، بلکه در اثر توسعه ی مناطق شهری و مراکز صنعتی و نهایتا فرسایش خاک، بخش عمده ای از زمین های کشاورزی غیر قابل استفاده و از دسترس خارج می شوند. اما در چرخه ی تولیدات کشاورزی، صنایع غذایی به عنوان محور اصلی تامین احتیاجات غذایی بشر از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد.
صنایع غذایی به علوم وصنایعی اطلاق می شود که طی آن مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت وفرآوری شده، برای مصرف آماده می گردد. رشد بی رویه جمعیت همراه با کاهش منابعغذایی، اهمیت به کارگیری روشهای علمی موثر برای افزایش تولید محصولات کشاورزی ودامی، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات این محصولات را آشکار می سازد و دست یابی به ایناهداف در قالب رشته ی صنایع غذایی ممکن و میسر است. هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرایعملیات تبدیل مواد غذایی، نگه داری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی وبهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت، نظارت و مسوولیتفنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند
برای دانلود سرفصل آزمون های آزمایشی کلیک کنید
در دست تهیه
در دست تهیه
در دست تهیه
برای دانلود نمونه سوالات سالهای گذشته کلیک نمایید (سال 97-96)
موقعیتهای شغلی فارغ التحصیلان علوم و صنایع غذایی را میتوان به چند دسته تقسیم کرد:
1. مدیریت تولید کارخانجات،مسئولیت فنی، مسئولیت آزمایشگاه ها،فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی،ساخت محصولات جدید،افزایش تولید،کاهش ضایعات بسته بندی و ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیت های مرتبط دیگری را بر عهده گیرند.
2. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تایید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.
درس |
ضریب |
مرجع معرفی شده |
مولفین و مترجمین |
---|---|---|---|
میکروبیولوژی مواد غذایی |
2 |
میکروبیولوژی مواد غذاییمیکروبیولوژی مواد غذایی، جی |
فریزیرJay.j.m Aspenpub. Bed. |
شیمی مواد غذایی |
2 |
Food Chemistryمبانی شیمی مواد غذایی |
De man, J.M, Aspenpub. 3 ed. 1999جواد کرامت |
کنترل کیفی مواد غذایی |
3 |
کنترل کیفیت آماریکنترل کیفیت آماری در صنایع غذایی |
دکتر کاظم نقتدریانعشرت آبادی- کاکائی |
تکنولوژی مواد غذایی |
3 |
تکنولوژی غلاتتکنولوژی گوشتتکنولوژی کنسرو |
مقدمه ای بر تکنولوژی فراورده های غلات، رسول پایانتکنولوژی غلات، هادی پبغمبر دوست مبانی فراوری غلات، ناصر رجب زادهعلوم و صنایع گوشت، دکتر رکنیاصول و روشهای تولید سوسیس و کالباس، دکتر محمدی و دکتر حسینیصنایع کنسرو سازی اصول و کاربردها، ج حصاریاصول کنسرو سازی، مهندس پایاناصول صنایع کنسرو سازی، غلامرضا مصباحی |
زبان عمومی |
3 |
1. Anderson, A. Active Skills for Reading ( Vols. 1-4).2. KIRN, e. and Hartman, P. Interaction: Reading.3.English for the students of Medicine.4. Seal, B. Academic Encounters: Reading, Study Skills and Writing.5. Shokrpour, N. and Mehbudi, A. Improving Reading Skills.6. Markstein, L. and Hirasawa, L. Developing Reading Skills (Vol. 1-3). |
USA: Thompson. 2008McGraw-Hill. 2007Atai, M.R. Shoja, J.Kafshgarsouteh, M. and Zolghadri, M. SAMT.2013 (1391).Cambridge Uni. Press.2000.Tehran: Jangal Publications.Cambridge University Press. |
دانشگاه |
ظرفیت پذیرش |
دانشگاه های پذیرش کننده |
---|---|---|
علوم پزشکی |
18 |
تبریز (5)- شهید بهشتی (3)-کرمانشاه(5)-یزد(5)- |
ظرفیت مازاد(پرداخت شهریه) |
23 |
شهید بهشتی(4)-تبریز(2)-کرمانشاه(2)-آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران(12) |
شعب بینالملل دانشگاه های علوم پزشکی |
- |
---- |
دانشگاه آزاد اسلامی |
- |
---- |
شبانة علوم پزشکی تهران |
- |
---- |
مدارک تحصیلی مورد پذیرش آزمون کارشناسی ارشد رشتة علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) |
---|
کارشناسی: علوم و صنایع غذایی (گرایشهای مختلف)- مهندسی کشاورزی (گرایش علوم و صنایع غذایی)- شیمی و مهندسی شیمی (صنایع غذایی)- داروسازی و دکترای داروسازی- دامپزشکی- علوم تغذیه- تغذیه (صنایع غذایی)- صنایع غذایی (گرایش های فنی مهندسی و تغذیه)- تکنولوژی شیر و فرآورده های لبنی- مهندسی تکنولوژی آرد- تکنولوژی صنایع مهندسی روغن خوراکی- گوش و فرآورده های گوشتی- بهداشت مواد غذایی با منشأ دامی |
نمونه کارنامه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته علوم و صنایع غذایی
نام درس
|
رتبه 13(95) | رتبه 15(94) |
رتبه 24(91) |
درصد درس میکروبیولوژی مواد غذایی |
71.04 | 46.28 |
34.72 |
درصد درس شیمی مواد غذایی |
26.94 | 67.33 |
58.33 |
درصد درس تکنولوژی مواد غذایی |
46.26 | 36.47 |
32.41 |
درصد درس کنترل کیفی مواد غذایی |
50.21 | 21.51 |
31.48 |
درصد درس زبان انگلیسی |
10.54 | -0.85 |
16.67 |
درصد درس ششم |
00 | 00 |
00 |
درصد درس هفتم |
00 | 00 |
00 |
درصد درس هشتم |
00 | 00 |
00 |
درصد درس نهم |
00 | 00 |
00 |
سهمیه |
آزاد | آزاد |
آزاد |
نمره |
- | - |
148 |
نمره آخرین فرد پذیرفته شده درسهمیه آزاد |
42.25 | 141.97 |
145.20 |
نتیجه |
قبول | قبول |
مردود |
دانشگاه |
- | - |
..... |
رتبه در سهمیه |
13 | 15 |
24 |
رتبه در کل |
13 | 15 |
24 |