موسسه علمی آموزشی فرهیختگان

با ما تماس بگیرید:

۰۲۱-۶۶۹۷۹۵۲۴

۰۲۱-۶۶۹۷۹۸۷۲

علم تغذیه مجموعه وسیعی از اطلاعات و دانش‌ بشری است كه به ارتباط بین غذا و سلامتی موجود زنده می‌پردازد و با عواملی مانند بیولوژی، بیوشیمی، علوم رفتاری، علوم اجتماعی و بهداشت ارتباط دارد.به عبارت دیگر علم تغذیه یك علم چند بعدی است و به همین دلیل دانشجوی این رشته باید اطلاعات جامع و گسترده‌ای در زمینه بیوشیمی، بیولوژی، جامعه‌شناسی ، روان شناسی، بهداشت و شیمی مواد غذایی داشته باشد تا بتواند مهارت های لازم را كسب كند. مهارت هایی كه به دو بخش عمده رژیم درمانی و تغذیه جامعه تقسیم می‌شود. یعنی كارشناس این رشته هم باید بتواند كه رژیم غذایی مناسب را برای درمان بیماری‌های مختلف ارائه دهد و هم توانایی شناسایی مشكلات تغذیه جامعه را داشته باشد و سپس بر اساس مشكلات موجود، برنامه‌های غذایی لازم را طراحی ، اجراء، نظارت و ارزشیابی كند. همچنین ارتقای ارزش غذایی مواد غذایی مانند كنسرو ، كمپوت و ... كه در صنایع غذایی ایجاد می‌شود. بر عهده كارشناس این رشته است.

در رشته تغذیه به رژیم درمانی ،‌اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن پرداخته می‌شود. اصول علم تغذیه بررسی می‌كند كه چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام می‌گیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماری‌های مختلف را مشخص می‌كند، چون در برخی از بیماری‌ها، بعضی از مواد غذایی باید حذف شده و یا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد مثل بیماری گواتر كه از كمبود ید ایجاد می‌شود.بدون شك تشخیص بیماری مهمترین و اصلی‌ترین مسئولیت یك پزشك است، اما آیا پزشك وقت و یا حتی دانش لازم را برای تعیین یك برنامه غذایی مناسب دارد؟ آیا در زمینه احتمال تداخل دارو و غذا اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار می‌دهد؟ به اعتقاد كارشناسان تغذیه ، این وظیفه یك متخصص تغذیه است كه اطلاعات فوق را در اختیار بیمار قرار دهد. به عبارت دیگر هرپزشكی پس از تشخیص بیماری باید بیمار را به متخصص تغذیه ارجاع دهد تا او با توجه به نوع بیماری و داروهای تجویز شده ، رژیم غذایی لازم را تعیین كند.

برای دانلود سرفصل آزمون های آزمایشی کلیک کنید

مولفین بسته های آموزشی (که رتبه های تک رقمی کارشناسی ارشد و دکترای وزارت بهداشت می­باشند) با شیوه­ای متفاوت نگارش بسته ها را به انجام رسانده اند به نحوی که درسنامه جامع را با تلفیقی از مطالب رفرنسهای وزارت بهداشت تالیف نموده اند و نکات کلیدی و تستی را نیز به درسنامه جامع افزوده اند که سبب افزایش کیفیت علمی درسنامه گردیده است و در پایان هر فصل نیز تست های 10 سال اخیر آزمون وزارت بهداشت با پاسخ نامه تشریحی تدوین شده است به نحوی که داوطلب با مطالعه بسته های آموزشی موسسه در واقع مطالب کل منابع وزارت بهداشت برای هر درس را به طور جامع مرور و جمع بندی نموده و نکات کلیدی و تستی را به طور مفهومی درک مینماید .

 

 

درس

مولف

قیمت (تومان)

تغذیه اساسی و تغذیه کاربردی

دکتر میلاد دانشی ( رتبه 1 دکتری، دکتری دانشگاه تهران )

130,000

بیوشیمی

دکتر علی جهانبازی (دکتری دانشگاه شهید بهشتی ) و نازنین وزیری تبار ( کارشناس ارشد تربیت مدرس )

90,000

فیزیولوژی

نازنین نمازی ( دکتری دانشگاه تهران )

80,000

زبان عمومی

دکترامین تشکر( رتبه 8دکتری، دکتری دانشگاهتهران، مترجم زیست شناسی سلولی و مولکولی لودیش )

70,000

جمع کل

 

370,000

درس

استاد

رزومه استاد

ساعت تدریس

شهریه (تومان)

تغذیه اساسی و کاربردی

دکتر میلاد دانشی

رتبه 1 دکتری، دکتری دانشگاه تهران

100

800000

بیوشیمی عمومی

دکتر سعید خسرو پور

دانشجوی دکتری بیوشیمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مولف کتاب ضروریات بیوشیمی، مولف مجموعه تست های طبقه بندی شده ارشد و دکتری بیوشیمی

100

800000

فیزیولوژی

دکتر نازنین نمازی

دکتری دانشگاه تهران

90

720000

زبان عمومی

دپارتمان زبان

 

80

560000

 

شهریه کل دروس 2,880,000 تومان

جهت ثبت نام و اطلاع از برنامه کلاسها با واحد ثبت نام موسسه تماس حاصل فرمائید.

021 - 66979524

برای دانلود نمونه سوالات سالهای گذشته کلیک کنید (سال 97-96)

موقعيت هاي شغلي فارغ التحصيلان کارشناسي ارشد تغذيه را مي توان به چند دسته تقسيم نمود:

 

1. تاسيس مطب رژيم درماني

2. اشتغال در بيمارستان ها و کلينيک ها

3. اشتغال در مراکز بهداشتي درماني به عنوان کارشناس تغذيه

4. در کارخانجات صنايع غذايي به عنوان مسئول فني و مدير توليد

5. استخدام در ادارات و موسساتي که سيستم تهيه و ارائه غذا به کارمندان دارند به عنوان مسئول تغذيه

6. تدريس در دانشگاه به عنوان هيئت علمي و حق التدريس

درس

ضریب

مرجع معرفی شده

مولفین و مترجمین

تغذیه اساسی و کاربردی

4

modern nutrition in health and Disease

krasuse's food and Nutrition care process

مباحث مربوط به تغذیه پایه و اساسی( پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین و املاح معدنی) علاوه بر دو منبع فوق از کتاب کراواس 2012نیز خواهد امد.

shills olson, shike and Ross 10 2014

L.Kathleen mahan Sylvia Escott – stump, Junicel- Raymond 14 2017

 

بیوشیمی عمومی

2

Principles of Biochemistry

Text book of Biochemistry

استفاده از کتب فارسی تالیفی که سر فسل آنها متناسب با رفرنسهای فوق باشد بلامانع است.

Lehninger

Devlin

فیزیولوژی

2

فیزیولوی پزشکی

گاتیون

زبان عمومی

2

1. Anderson, A. Active Skills for Reading ( Vols. 1-4).

2. KIRN, e. and Hartman, P. Interaction: Reading.

3.English for the students of Medicine.

4. Seal, B. Academic Encounters: Reading, Study Skills and Writing.

5. Shokrpour, N. and Mehbudi, A. Improving Reading Skills.

6. Markstein, L. and Hirasawa, L. Developing Reading Skills (Vol. 1-3).

USA: Thompson. 2008

McGraw-Hill. 2007

Atai, M.R. Shoja, J.Kafshgarsouteh, M. and Zolghadri, M. SAMT.2013 (1391).

Cambridge Uni. Press.2000.

Tehran: Jangal Publications.

Cambridge University Press.

دانشگاه

ظرفیت پذیرش

دانشگاه های پذیرش کننده

علوم پزشکی

86

ایران (7)- اصفهان (5)- اهواز (9)-ارومیه (5)- تبریز (8)- تهران (9)- شیراز (7)- شهید بهشتی (9)- مشهد (6)-کرمانشاه(4)-زاهدان(6)-کاشان(5)- لرستان(6)

ظرفیت مازاد(پرداخت شهریه)

44

تهران(5)-اصفهان(4)-اهواز(4)-شهیدبهشتی (6)-شیراز(4)-کرمانشاه(3)-مشهد(4)-دانشگاه آزاد اسلامی تهران(17)

شعب بین‌الملل دانشگاه های علوم پزشکی

-

----

دانشگاه آزاد اسلامی

-

----

شبانة علوم پزشکی تهران

-

----

مدارک تحصیلی مورد پذیرش آزمون کارشناسی ارشد رشتة‌ علوم تغذیه (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

کارشناسی علوم و صنایع غذایی- مهندسی علوم و صنایع غذایی- علوم تغذیه- بهداشت مواد غذایی (کلیه گرایشها)- مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی- مهندسی کشاورزی علوم دامی (دامپروری) زیست شناسی (گیاهی- جانوری- عمومی- سلولی مولکولی- - دریا) - میکروبیولوؤی - شیلات و آبزیان- دبیر زیست شناسی (با گرایش زیست شناسی عمومی)- پرستاری- مامایی- بهداشت عمومی- فیزیولوژی- علوم آزمایشگاهی- بیوشیمی- میکروب شناسی- رژیم شناسی- هوشبری- اتاق عمل- بهداشت محیط- بهداشت و بازرسی گوشت- مهندسی تولیدات دامی- اقتصاد تغذیه - زیست شناسی گرایش میکروبیولوژی

 

نمونه کارنامه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته علوم تغذیه  

نام درس

رتبه 11(95)

رتبه11(94)

رتبه (91)3

درصد درس تغذیه اساسی و کاربردی

83.52

61.63

71.11

درصد درس بیوشیمی

93.63

80.08

90.00

درصد درس فیزیولوژی

83.56

79.67

86.67

درصد درس زبان انگلیسی

71.04

50.05

67.50

درصد درس پنجم

00

00

00

درصد درس ششم

00

00

00

درصد درس هفتم

00

00

00

درصد درس هشتم

00

00

00

درصد درس نهم

00

00

00

سهمیه

آزاد

آزاد

آزاد

نمره آخرین فرد پذیرفته شده درسهمیه آزاد

830.58

 312.83

260.00

نتیجه

قبول

 قبول

قبول

دانشگاه

-

 -

تهران

 

رتبه در سهمیه

-

 -

3

 

رتبه در کل

8

 11

3

 

برای مطرح کردن پرسش خود اینجا کلیک کنید

پرسش و پاسخ

Web Analytics